Pyhiinvaellukselle lainarahalla

Pyhiinvaellus on monille tärkeä merkkipaalu oman uskon osalta. Pyhiinvaellus voidaan toteuttaa monella eri tapaa – sen voi tehdä koti-Suomessa tai ulkomailla, sinne voi lähteä jalan, pyörällä tai vaikkapa autolla, ja jokaisella pyhiinvaeltajalla on omat motiivinsa matkan tekemiselle. Pyhiinvaelluksen kesto voi lisäksi vaihdella muutamista tunneista jopa useiden viikkojen mittaiseen vaellukseen.

Pyhiinvaellus merkittävänä osana omaa uskoa

Vaikka pyhiinvaelluksen juuret ovat ikivanhat, pyhiinvaelluksen merkitys ei ole kadonnut modernissakaan yhteiskunnassa. Pyhiinvaelluksen tehtävänä on palauttaa meidät takaisin yhteen luonnon kanssa ja tarjota hiljentymisen hetkiä, jolloin voimme irtaantua stressistä, ahdistuneisuudesta ja arkielämän asettamista tavoitteista ja vastuusta.

Vaikka pyhiinvaellus on osa monia uskontoja, myös uskonnottomat ihmiset ovat tervetulleita matkalle tutkimaan omaa sisintään ja oppimaan itsestään uutta. Pyhiinvaellus voi herättää kysymyksiä, mutta antaa myös monia vastauksia. Pyhiinvaellus antaa ihmiselle tilaa pohtia elämän suurempia ja pienempiä kysymyksiä omassa rauhassa ja ilman muun yhteiskunnan asettamia paineita. Siksi pyhiinvaelluksen pituus ei ole olennaista, vaikka monet haluavatkin haastaa vaelluksen aikana sekä mielensä että kehonsa.

Pyhiinvaellukselle lainarahalla

Pyhiinvaelluksen kustannukset riippuvat pitkälti matkan pituudesta ja pyhiinvaelluksen kohteesta. Pyhiinvaellus kotimaassa maksaa todennäköisesti huomattavasti vähemmän kuin monet maailmanlaajuisesti kuuluisat pyhiinvaelluskohteet, kuten Mekka, Santiago de Compostela, Jerusalem ja Vatikaani.

Jos pyhiinvaellus kestää useita päiviä tai viikkoja ja se suuntautuu ulkomaille, matkaan tulee varautua riittävän suurella budjetilla. Kulut ovat luonnollisesti pienemmät yksin matkustavalle, mutta jos mukaan lähtee vaikkapa kumppani, ystävä tai lapset, pyhiinvaelluksen kokonaissumma nousee merkittävästi. Kerran elämässä -kokemukseen toki panostetaan yleensä tavallista enemmän ja siksi monet aloittavat pyhiinvaellukselle valmistautumisen jopa useita vuosia ennen varsinaista matkaa.

Jos esimerkiksi tarvitset lainaa 10000 euroa koko seurueen matkakulujen kattamiseen, lainatarjouksen voi pyytää helposti verkossa. Lainahakemuksen jättäminen ei myöskään sido ottamaan lainaa, mutta voit saada yhdellä lainahakemuksella useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta, jolloin lainakustannusten vertaaminen on todella helppoa.

Koska pyhiinvaellukselle lähteminen ei suinkaan saisi olla syynä velkaantumiselle, lainan hakeminen kannattaa suunnitella tarkkaan jo alusta lähtien. Jos tarvitset lainaa 10000 euroa, voit laskea kätevästi lainalaskurilla, paljonko lyhentäisit lainaa kuukaudessa laina-aikaa muuttamalla. Tällä tapaa lainaerät voidaan suhteuttaa omaan taloudelliseen tilanteeseen, jolloin myös tulevien lyhennysten ennakoiminen on huomattavasti helpompaa.

Lainakuluja kannattaa aina verrata huolellisesti toisiinsa, sillä suuremman lainasumman kohdalla lainojen huolellinen kilpailutus voi säästää lainakuluissa jopa satoja euroja. Lainojen kilpailutus on ilmaista, joten lainat kannattaa kilpailuttaa poikkeuksetta.

Voit halutessasi hakea lainaa myös yhdessä kumppanin kanssa, jos olette lähdössä pyhiinvaellusmatkalle yhdessä, jolloin suuremman lainan saaminen joustavilla lainaehdoilla on entistä todennäköisempää. Lainaa kannattaa omien mahdollisuuksien mukaan hakea hieman yläkanttiin, jolloin pakollisten matkakulujen jälkeen rahaa jää vielä odottamattomien lisäkulujen kattamiseen – mikäli koko lainasummaa ei matkan aikana tarvita, voit halutessasi lyhentää ylijääneen erän takaisin jo seuraavassa lainanlyhennyksessä!